Poliisi – turvallisuutemme tae

Poliisit ovat olleet lähikuukausina uutisissa esillä, niin resurssipulansa vuoksi kuin negatiivisessa mielessä leimattuinakin. Suomessa on aina ollut poliisilla hyvä maine ja täysin aiheesta. Meillä ei ole ongelmaa poliisin liiallisesta voimankäytöstä, puolueellisuudesta suuntaan eikä toiseen tai minkäänasteisesta korruptiosta. Poliisiin on aina voinut luottaa.

Monet varmasti muistavat alkukuusta Orimattilassa tapahtuneen välikohtauksen, jossa poliisi ampui miehen. Muistatteko myös nopean uutisoinnin? Kerrottiin isoin otsikoin liikenteessä kaahanneen henkilön kuolleen poliisin luoteihin sekä että poliisi on takaa-ajotilanteessa joutunut käyttämään asetta. Myöhemmin vasta selvitettiin faktat ja huomattiinkin poliisin pelastaneen nuoren naisen hengen ampumalla naista raa’asti puukottanutta miestä.

Jatkotilanne kyseisistä uutisoinneista oli kuitenkin se, että eräät tahot niin blogeissaan kuin sosiaalisessa mediassakin nostivat suurin kirjaimin esille poliisin voimankäytön. Onhan vuonna 2016 tähän mennessä kuollut kolme ihmistä poliisin luoteihin; helmikuussa Tuusulassa, maaliskuussa Petäjävedellä ja nyt lokakuussa Orimattilassa. Poliisin tehtäviin kuuluu mm. oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen. Tämä valitettavasti joskus edellyttää myös ampuma-aseen käyttöä, mikä Suomen poliisilla on se viimeisenä käytettävä voimakeino. Miksi työtään tekevästä poliisista tehdään nyky-Suomessa rikollista suurempi syyllinen?

Poliisin resurssit ovat huonolla mallilla. Liikkuva poliisi on lakkautettu ja liikennevalvonta on siirtynyt paikallispoliisin toimintaan. Poliisitoimintoja keskitetään ja priorisoidaan hälytystehtävien hoitoon, jolloin mm. liikenteen ja yleisen järjestyksen valvontaa täytyy rajoittaa. Tämä tulee johtamaan rikollisuuden kasvuun ja siitä kärsijöiksi joutuvat työtaakkansa alle hukkuvat poliisit sekä tavalliset kansalaiset, aivan jokainen meistä.

Loimaallakin poliisipäivystys on enää vain kahtena päivänä viikossa. Naapurikunnassa Huittisissa tilanne on vielä huonompi, päivystys on kerran kahdessa viikossa neljän tunnin ajan kerrallaan. Lupapalvelut ovat toistaiseksi vielä säilyneet viitenä päivänä viikossa ja tästä meidän loimaalaisten on syytä pitää kiinni. Poliisi tarvitsee kunnolliset resurssit, mutta myös arvostuksemme turvatakseen jokapäiväisen elämämme.

 

26.10.2016

Loimaan Perussuomalaiset ry

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa